Španjolski za djecu

Dakle, želite pomoći svojoj djeci (ili možda nekom drugom) u učenju španjolskog jezika? Dobar izbor!

Španjolski je jedan od najpopularnijih drugih jezika za govornike engleskog. To je jedan od mnogih razloga zašto je španjolski izvrstan način da se djeci uvede kao drugi jezik.

Što još čini španjolski dobrim izborom za djecu? Kao prvo, fonetski pravopis. To znači kada naučite pravilo izgovaranja jednog slova, možete izgovoriti bilo koju riječ. Tako da je za dijete sasvim jednostavno čitati riječi koje uče. Kao drugo, španjolski je uistinu široko rasprostranjen i ima dosta dostupnih izvora za učenje na internetu. Donosimo neke od najboljih.

Španjolski za djecu: Glazba

Španjolske pjesme najbolji su način da se dijete uvede u učenje nekog stranog jezika. Bez obzira na njihovu dob (pa čak i novorođenče) oni mogu slušati i upijati glazbu. Postoje čak i dokazi da djeca počinju usvajati jezik čak i prije samog rođenja. Gdje možete pronaći španjolsku glazbu?

AprenderEspanol.org sadrže španjolske pjesme za djecu koje prate i stihovi. Neka djeca će biti premlada da mogu pratiti tekstove, no videa su pristupačna svim uzrastima.

Rockalingua Svaka pjesma dolazi s ilustracijama i tekstovima koji slijede uz to. Gotovo sve pjesme su besplatne. Postoji i dodatni sadržaj, uključujući videozapise, igre i rječnik, ali za pristup tomu morate napraviti račun.

Španjolski za djecu: Crtići

Gledanje televizije može biti jedan od načina na koji djeca mogu naučiti jezik. Za odrasle, to znači raditi bilješke i ponavljanje jedne scene više puta.

Dječji su crtići različiti. Oni prezentiraju jednostavan vokabular koji je jednostavno razumjeti. Čak i ako ne znate svaku riječ, i dalje možete pratiti priču. Ako učite španjolski u isto vrijeme kada i Vaš maleni/malena ovo može biti koristan način za oboje na koji možete slušati, učiti i zabaviti se.

Fisher Price Videos Para Bebes  je za djecu predškolske dobi. Svaki video donosi kratku, smiješnu priču i uvodi novi vokabular. Nove riječi  su napisane na zaslonu, za nešto stariju djecu. Videa su gotovo zarazna. Jednog kada ih počnete gledati ne možete prestati!

Dora istražuje.  Ako ste roditelj tada ste se sigurno već susreli s Dorom. Ona se emitira diljem svijeta u više desetaka jezika. Ima za cilj učiti djecu jezik na zabavan način. Većini verzija cilj je učiti engleski, no neke dolaze u dvojezičnim kombinacijama, kao što je to engleski i španjolski. Tako je većina crtića na engleskom, no tijekom svake epizode likovei govore neke španjolske riječi i fraze.

Španjolski za djecu: Čitanje

Readconmigo ima veliku biblioteku dvojezičnih dječjih knjiga. Potrebno je pretplatiti se kako bise vidjeli cijelu zbirku, ali možete pročitati jedan uzorak priče bez pretplate. Kliknite Descargar za pregled dostupnih knjiga za preuzimanje.

Međunarodna dječja digitalna knjižnica besplatna je baza podataka stotina dječjih knjiga. Neke su na španjolskom, uključujući i engleske klasike kao što su Humpty Dumpty, Mačak u čizmama i slično.

Koje izvore koristite kako biste pomogli svojoj djeci u učenju španjolskoj? Recite nam u komentarima.

Izvor: Spanish for kids

Tečajevi španjolskog za djecu i odrasle. Upisi u tijeku! Zagreb/Zaprešić/online

i love spanish

 

 

 

 

Leave a Reply