8 zabavnih i jednostavnih vježbi za učenje njemačkog

Osobe koje uče neki novi jezik često griješe držeći se samo jedne metode učenja. Možda smatrate kako je najbolje kupiti najskuplji udžbenik ili uzeti online tečaj te svoju pažnju usmjeriti samo na to. Ograničavajući se na samo jednu metodu učenja, riskirate da Vam bude dosadno.  To može dovesti do toga da Vam se čini da udarate glavom o zid, postanete obeshrabreni i priznate neuspjeh.

Jeste li znali da možete učiti njemački dok kuhate večeru? Ili da igranje Scrabble može biti učinkovitije od jednog sata učenje iz udžbenika?

Ne morate potrošiti puno novaca kako biste naučili neki jezik i to svakako ne mora biti dosadno. Donosimo 8 ideja za vježbanje njemačkog:

  1. Gledajte svoje omiljene TV emisije s njemačkim titlovima. Ako ste zaglavili između osjećaja da morate učiti i želje za opuštanjem – tada si dajte oduška uz omiljenu TV emisiju koju poznajete i koju volite, s njemačkim titlom. Web stranica TVsubtitles.net nudi preuzimanje titlova za emisije na engleskom jeziku.
  2. Stavite post-it papiriće po cijeloj kući. Napišite njemačku riječ za svaku stvar koju vidite u kući i držite ih toliko dugo dok ne zapamtite značenje riječi.
  3. Skuhajte obrok koristeći recept na njemačkom. Zašto ne biste impresionirali svoje prijatelje nudeći im Sauerkrat ili Strudel? Kupite kuharicu na njemačkom ili potražite recepte na njemačkom jeziku na internetu.
  4. Koristite glazbu za proširenje svog vokabulara i znanja o njemačkoj kulturi. Slušanje njemačkih pjesama izvrstan je način na koji možete uroniti u njemački dok vozite, kuhate ili vježbate.
  5. Budite u doticaju sa svojim unutrašnjim djetetom. Slikovnice su izvrstan izvor s novim riječima i frazama. No ne trebate stati na slikovnicama. Tu su i Disneyevi crtići i filmovi. Zabavite svoje unutarnje dijete omiljenim Disneyevim pjesmama, kao što su: “Unter dem Meer” or “Ich kann nicht warten bis ich einen König bin“.
  6. Budite kreativni s njemačkim frazama. Na primjer, jeste li znali da: ‘mein Magen hängt in den Kniekehlen’ što bi u hrvatskom značilo: gladan sam kao vuk, kada bismo doslovce preveli dobili bismo: moj želudac visi na mojim čašicama koljena. Učenje njemačkih fraza odličan je i zabavan uvid u njemačku kulturu.
  7. Pronađite nove načine igranja starih igara. Obrišite prašinu sa starih, pospremljenih igara, kao što je Scrabble i igrajte ih na njemačkom!
  8. Promijenite sve elektroničke uređaje na njemački. Ovo je vrlo jednostavan način na koji možete proširiti vokabular. Računalu, tabletu ili pametnom telefonu koji koristite svakodnevno promijenite postavke jezika na njemački.

Koji su Vaši zabavni načini učenje njemačkog? Podijelite ih s nama.

Izvor: LC HAUGHEY

Leave a Reply